tiistai 7. helmikuuta 2012

Not much time to cook
























Even though I have the whole week off from work, I don't have much time to cook because of our home makeover. Last night I was painting almost until 10 p.m. when my husband was at work, but I managed to prepare ahead for our lunch today. We had some pheasant in the freezer so I decided it would be simple to let it cook in the oven while I was painting. And today I just heated the meal in a pan and made some fresh salad to go with it - and voilà! We had a delicious lunch! It takes only a few minutes to prepare, after that you can go outside or do whatever you want for a couple of hours, and it will be ready when you get back. You can use this recipe for any small poultry.
Vaikka minulla on koko viikko vapaata töistä, ei ruuanlaittoon ole jäänyt paljon aikaa remontin vuoksi. Eilen maalasin melkein kymmeneen asti illalla mieheni ollessa töissä, mutta onnistuin valmistelemaan tämän päivän lounasta etukäteen. Meillä oli pakkasessa fasaania, joten ajattelin pääseväni helpolla antamalla sen kypsyä uunissa samalla kun maalaan. Tänään vain lämmitin koko satsin kattilassa sillä aikaa kun kasasin tuoresalaatin - ja voilà! Meillä oli herkullinen lounas valmiina! Valmistelut vievät vain muutaman minuutin ja sen jälkeen voit vaikka ulkoilla pari tuntia, ruoka on valmis kun palaat. Voit käyttää reseptissä myös muuta siipikarjaa.

PHEASANT IN CREAM for two
1 whole pheasant
butter
salt and some BBQ spice
(onion chunks and black peppers)
cream
Fry the whole pheasant in butter on a frying pan until it's brown on all sides. Take it off the pan and let cool down just a little. Sprinkle (sea)salt and BBQ spice (or other spices, if you will) on the pheasant and rub them into it. Put the pheasant into an oven pan (use a lid), you can also add onion chunks and black peppers. Add a little bit of water into the pan and set it in the oven to cook for about 2 hours in 125-150 degrees Celcius. When it's almost done, add about 2dl cream. Let cook for about 15 more minutes. Serve with fresh salad, grated carrots and lots of cottage cheese.

FASAANIA KERMASSA kahdelle
1 kokonainen fasaani
voita
suolaa ja grillausmaustetta
(sipulilohkoja ja kokonaisia mustapippureita tai katajanmarjoja)
kermaa
Paista kokonaista fasaania pannulla voissa, kunnes se on ruskistunut joka puolelta. Nosta se pois pannulta ja anna jäähtyä hieman. Ripottele (meri)suolaa ja grillausmaustetta (tai haluamiasi muita mausteita) fasaanin päälle ja hiero mausteet käsin kunnolla lihaan. Laita fasaani kannelliseen uunivuokaan, voit lisätä myös sipulilohkoja ja mustapippureita tai kuivattuja katajanmarjoja. Lisää pohjalle hieman vettä ja paista uunin alatasolla 125-150 asteessa noin kaksi tuntia. Lisää lopuksi n.2dl kermaa ja anna muhia vielä vartin verran. Tarjoile tuoresalaatin, porkkanaraasteen ja raejuuston kera.

9 kommenttia:

  1. Looks really delicious and I'm glad that you repaint all your walls, when I move, I can steal a few of your colour ideas. I'm very curious how it all will look like. xx Barbara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I'm afraid, dear Barbara, that the colors I'm using now are not very inspiring... Only shades of white and light grey. I am painting the hallway and I had to use light colors, because the hallway itself is quite dark with no windows. But the "movie theater-room" has brown and cayenne red walls! Can't wait to tell you about that! ;)

      Poista
  2. Täyttä gurmeeta <3 Mahtoi maistua ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää kyllä oli, pakko myöntää! Suosittelen testaamaan reseptiä muihinkin linturuokiin. :)

      Poista
  3. Oi nam. Fasaania ei löydy, mutta pakkasessa on luomu kana, joita on viimein ilmestynyt meidänkin lähikauppaan! Siitä voisin kokeilla. Tosin ensin on tehtävä ihan perinteinen viillokki, josta olen pitkään haaveillut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luomukana kuulostaa hyvältä, ja viillokki varsinkin! Sitä en muista ala-asteen jälkeen syöneeni, mutta se kuului mun herkkuruokiin. En tiedä löytyiskö meidän kaupoista luomukanaa, mutta fasaani kyllä oli _tosi_ luomua, kun mies sen kotiin pellolta kantoi. :D

      Poista
    2. P.S. Jos sitä viillokkia teet, laitathan reseptin esille..? Tuli hirmuinen kaipuu! :)

      Poista
    3. Luomukanaviillokki on suunniteltu viikonloppuruoaksi, laitan reseptin, jos se onnistuu! ;) Broilerista kerran kokeilin, mutta ei siitä oikein mitään tullut, en tiedä miksi sitten. Ehkä olin kuitenkin liian hätäinen keittäjä.

      Juu, arvailinkin, että teidän fasaani saattaa olla tosi luomua. :)

      Poista
  4. Dear Anna, believe it or not I really LOVE light shades of grey and white tones and I'm planing to paint my walls with these colours. So I'm sure I'll be inspired any way. Stay warm! Barbara

    VastaaPoista

Take your time.