maanantai 13. helmikuuta 2012
I found this recipe in a very old blog entry with dozens of comments on how to improve it. So I read them all, made the changes they suggested and tried it out. Chocolate cake doesn't get much better than this!
Löysin tämän reseptin tosi vanhasta blogipostauksesta ja kävin läpi kymmenet kommentit, joissa vinkattiin miten ohjetta voisi parantaa. Tein kaikki ehdotetut muutokset ja kokeilin. Suklaapiirakka ei paljon tästä parane!
CHOCOLATE CAKE
3,5dl sugar
5dl wheat flour
2 teaspoons vanilla sugar
1,5 teaspoons baking soda
1 teaspoon salt
2,5dl milk
200g butter
3-4 tablespoons cocoa powder
1dl strong coffee
2 eggs
Step 1: Mix sugar, flour, vanilla sugar and baking soda together.
Step 2: Heat butter, milk, cocoa and salt in a kettel, then mix it well with the dry ingredients.
Step 3: Pour the coffee into the dough and mix well. Let it cool down.
Step 4: When the dough is cool enough, add the eggs one by one and mix well.
Step 5: Bake in 200 degrees Celcius on an oven plate for 20 minutes. Let the cake cool down.
frosting:
100g butter
2 tablespoons strong coffee
1 tablespoon cocoa powder
powdered sugar
Step 6: Heat butter, coffee and cocoa. Add powdered sugar in small amounts (stir well) until the frosting is thick enough to be spread on the cake. Add a final touch by decorating the frosting with coconut flakes.
SUKLAAPIIRAKKA
3,5dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5tl soodaa
1tl suolaa
2,5dl maitoa
200g voita
3-4rkl kaakaojauhetta
1dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa
1. Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja sooda keskenään.
2. Kuumenna voi, maito, suola ja kaakaojauhe kattilassa, sekoita kuiviin aineisiin.
3. Kaada kahvi taikinaan ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä.
4. Kun taikina on jäähtynyt tarpeeksi, lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen.
5. Paista uunipellillä 200 asteessa 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.
kuorrutus:
100g voita
2rkl vahvaa kahvia
1rkl kaakaojauhetta
tomusokeria
6. Kiehauta voi, kahvi ja kaakaojauhe. Lisää tomusokeria pienissä erissä hyvin sekoittaen, kunnes kuorrutus on tarpeeksi paksua levitettäväksi piirakan päälle. Koristele kookoshiutaleilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Apua! Nam! Oikea herkkujen herkku!
VastaaPoistaNiin oli, hirrrveen hyvää! :)
PoistaKiitos ohjeesta - tykkään tuosta piirakasta, mutta aina sen leipominen jotenkin tökkää siihen, ettei ole ohjetta...
VastaaPoistaJa ihanaa ystävänpäivää sinulle <3
Mullakaan ei ole ollut ohjetta ihan tällaisenaan. Näitä kai löytyy pienillä variaatioilla monia, mutta tää oli kyllä todella herkkua!
PoistaOi.. Tämä on niin ihanaa <3
VastaaPoistaTein sitä jo toisen annoksen pakastimeen pahan päivän varalle... ;)
PoistaUskon, uskon tosissani,e ttä on hyvää! Aivan ihana nahkatuoli tuossa aikasemmassa postauksessasi!!!
VastaaPoistaNoita nahkatuoleja on kaksi samanlaista, ja kävi hyvä tuuri kun sain ne käytettynä tosi edullisesti. Juuri sitä tyyliä kuin tuonne huoneeseen olimme ajatelleetkin!
PoistaOi kun näyttää niin syötävän hyvältä!
VastaaPoistaPakko varoittaa, että menee koko pellillinen jos ei pidä varaansa! :D
PoistaOMG kun hyvän näköistä! Tää pitää laittaa testaukseen!
VastaaPoistaSuosittelen! :)
PoistaNamskis! Onko tämä sama kuin mokkapalat? Näyttää samalta. Täytyy kokeilla hiihtolomalla.
VastaaPoistaItse asiassa se alkuperäinen ohje saattoi olla mokkapalojen nimellä. Meidän kotona taas äiti tekee samankaltaista piirakkaa, jota sanotaan tuulamantortuksi. Siihen ei vain tule kaakaojauhetta pohjaan, ainoastaan kuorrutteeseen. Taitaa tälläkin rakkaalla lapsella olla monta nimeä... :)
PoistaHi Anna,
VastaaPoistaThe chocolate cake looks delicious. I love what you have done with your house. You certainly have been very busy, but the results are gorgeous. Your pics, as always, are beautiful. And I love your new TV stand and yes, one can be married to it. Enjoy your Sunday and stay warm! Hugs, Heidi
Thank you Heidi! I have taken a few pics of the latest improvements, just have to find some time to upload them... By weekend the latest, I promise! :)
PoistaLapsuuden herkku!!!!!Äiti tuota laittoi. Nyt tekee tyttö. Ja minä syön:)
VastaaPoistaMeillä äiti tosiaan tekee tätä vähän eri tavalla ja eri nimellä, mutta noita reseptivariaatioita taitaakin olla useita. Luultavasti jokaisella oma suosikkinsa! :)
PoistaTulin "vilukissin kautta" tänne ja siis Suuri Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaTein "lomaltapaluupiirakaksi" töihin ja sai nirsoimmiltakin kehuja :)
Oliskohan tää kaikkien ns.mokkapalojen äiti?
suvituuli, kiva kuulla! Tämä oli kyllä herkkua; itse testasin jo toiseen kertaan. Tällä kertaa laitoin pohjaan voin sijasta leivontamargariinia, mutta sitä en suosittele... Ei tullut läheskään yhtä mehevää kuin aidolla voilla! :)
Poista