tiistai 28. helmikuuta 2012

Leftovers in the fridge?
























LEFTOVER PIE
1,5dl milk
1 egg
1/4 teaspoon salt
3 1/4dl wheat flour
1,5 teaspoon baking powder
50g butter

1. Stir egg and milk together.
2. Mix the dry ingredients together and add to the milk.
3. Add melted butter and give it a quick stir.
4. Spread on a round pan, use a bit of flour to ease the job.

200-250g of whatever leftovers you have (salmon, minced meat, tofu, mushrooms, grated cheese...)
spices that go well with the leftovers + onion + pepper (salt)
1-2dl cream
2 eggs

5. Spread the leftovers and spices on the dough.
6. Stir eggs and cream together and pour on top of the pie.
7. Bake in the oven at 200 degrees Celcius for about 25 minutes.

JÄMÄPIIRAKKA
1,5dl maitoa
1 kananmuna
1/4 tl suolaa
3 1/4dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
50g voita

1. Vatkaa maito ja kananmuna sekaisin.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.
3. Lisää sulatettu voi ja sekoita nopeasti.
4. Levitä taikina piirasvuokaan ja taputtele pohjalle ja reunoille, voit käyttää apuna jauhoja.

200-250g mitä tahansa ruoanjämiä (lohta, jauhelihaa, tofua, sieniä, juustoraastetta...)
maultaan sopivia mausteita + sipulia + pippuria (suolaa)
1-2dl kermaa
2 kananmunaa

5. Lisää ruoanjämät ja mausteet taikinan päälle.
6. Vatkaa kananmunat ja kerma sekaisin, kaada piirakan päälle.
7. Paista uunissa 200 asteessa n. 25 minuuttia.

8 kommenttia:

  1. I have a similar leftover pie too... It can change according to the leftovers as yours ; )

    Halaus

    VastaaPoista
  2. Tämä varmaan onnistuisi myös gluteenittomanakin, voisihan sitä ottaa sitten astiasta vaikka lusikalla, vaikka ei koossa mahdollisesti pysyisikään.

    VastaaPoista
  3. Nam!! Huomasin just, että mulla on sairas nälkä! Pakko ottaa nyt iltapalaa, etten näänny tähän koneen ääreen. Kiitos, kun herätit. Tätä voisi muuten tehdä vierailla maanantaina.

    VastaaPoista
  4. Thanks for the recipe, Anna! The leftover pie looks so delicious and I will be trying it out soon. Have a great week ahead! Heidi xxx

    VastaaPoista
  5. Satu - Ole hyvä, toivottavasti maistuu! :)

    demie - I have tried several doughs for pies and so far this has been my favorite. Do share your recipe so I can try it out! :)

    vilukissi - Kyllä uskoisin, että gluteenitonkin versio onnistuu, eihän tähän loppujen lopuksi hirveästi tule jauhoja. Itse käytän Semperin gluteenitonta jauhoseosta (meillä on keliaakikkoystäviä), ja se on kyllä osoittautunut hyväksi. Joskus jos loppuvat kesken, sekoitan mukaan myös perunajauhoja... :)

    Kirjailijatar - Tällä kyllä nälkä lähtee, varsinkin jos täyttää jollain tosi ruokaisalla. Kuvassa olevaan piirakkaan laitoin juustonakkeja, purjosilppua ja raastettua emmentalia. Tekis mieli kokeilla lohiversiota seuraavaksi!

    Menthe Blanche - Thank you! It was quite delicious, indeed! :)

    Heidi - You're welcome! I'm thinking of making the pie with salmon next time. Perhaps this week, as I don't have to go to work and I have time to prepare proper suppers (hey, that sounded funny!) :D

    VastaaPoista
  6. Piti tulla heti katsastamaan! Tuo pohja näyttää kyllä ihanan kuohkealta, mutta myös murealta. Täytyy käyttää tätä seuraavalla kerralla!

    VastaaPoista

Take your time.