maanantai 13. helmikuuta 2012


























I found this recipe in a very old blog entry with dozens of comments on how to improve it. So I read them all, made the changes they suggested and tried it out. Chocolate cake doesn't get much better than this!
Löysin tämän reseptin tosi vanhasta blogipostauksesta ja kävin läpi kymmenet kommentit, joissa vinkattiin miten ohjetta voisi parantaa. Tein kaikki ehdotetut muutokset ja kokeilin. Suklaapiirakka ei paljon tästä parane!

CHOCOLATE CAKE
3,5dl sugar
5dl wheat flour
2 teaspoons vanilla sugar
1,5 teaspoons baking soda

1 teaspoon salt
2,5dl milk
200g butter
3-4 tablespoons cocoa powder

1dl strong coffee
2 eggs

Step 1: Mix sugar, flour, vanilla sugar and baking soda together.
Step 2: Heat butter, milk, cocoa and salt in a kettel, then mix it well with the dry ingredients.
Step 3: Pour the coffee into the dough and mix well. Let it cool down.

Step 4: When the dough is cool enough, add the eggs one by one and mix well.
Step 5: Bake in 200 degrees Celcius on an oven plate for 20 minutes. Let the cake cool down.

frosting:
100g butter
2 tablespoons strong coffee
1 tablespoon cocoa powder
powdered sugar

Step 6: Heat butter, coffee and cocoa. Add powdered sugar in small amounts (stir well) until the frosting is thick enough to be spread on the cake. Add a final touch by decorating the frosting with coconut flakes.

SUKLAAPIIRAKKA

3,5dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5tl soodaa

1tl suolaa
2,5dl maitoa
200g voita
3-4rkl kaakaojauhetta

1dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa

1. Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja sooda keskenään.
2. Kuumenna voi, maito, suola ja kaakaojauhe kattilassa, sekoita kuiviin aineisiin.
3. Kaada kahvi taikinaan ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä.
4. Kun taikina on jäähtynyt tarpeeksi, lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen.
5. Paista uunipellillä 200 asteessa 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.

kuorrutus:
100g voita
2rkl vahvaa kahvia
1rkl kaakaojauhetta
tomusokeria

6. Kiehauta voi, kahvi ja kaakaojauhe. Lisää tomusokeria pienissä erissä hyvin sekoittaen, kunnes kuorrutus on tarpeeksi paksua levitettäväksi piirakan päälle. Koristele kookoshiutaleilla. 

20 kommenttia:

  1. Apua! Nam! Oikea herkkujen herkku!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta - tykkään tuosta piirakasta, mutta aina sen leipominen jotenkin tökkää siihen, ettei ole ohjetta...
    Ja ihanaa ystävänpäivää sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakaan ei ole ollut ohjetta ihan tällaisenaan. Näitä kai löytyy pienillä variaatioilla monia, mutta tää oli kyllä todella herkkua!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Tein sitä jo toisen annoksen pakastimeen pahan päivän varalle... ;)

      Poista
  4. Uskon, uskon tosissani,e ttä on hyvää! Aivan ihana nahkatuoli tuossa aikasemmassa postauksessasi!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita nahkatuoleja on kaksi samanlaista, ja kävi hyvä tuuri kun sain ne käytettynä tosi edullisesti. Juuri sitä tyyliä kuin tuonne huoneeseen olimme ajatelleetkin!

      Poista
  5. Oi kun näyttää niin syötävän hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko varoittaa, että menee koko pellillinen jos ei pidä varaansa! :D

      Poista
  6. OMG kun hyvän näköistä! Tää pitää laittaa testaukseen!

    VastaaPoista
  7. Namskis! Onko tämä sama kuin mokkapalat? Näyttää samalta. Täytyy kokeilla hiihtolomalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa se alkuperäinen ohje saattoi olla mokkapalojen nimellä. Meidän kotona taas äiti tekee samankaltaista piirakkaa, jota sanotaan tuulamantortuksi. Siihen ei vain tule kaakaojauhetta pohjaan, ainoastaan kuorrutteeseen. Taitaa tälläkin rakkaalla lapsella olla monta nimeä... :)

      Poista
  8. Hi Anna,
    The chocolate cake looks delicious. I love what you have done with your house. You certainly have been very busy, but the results are gorgeous. Your pics, as always, are beautiful. And I love your new TV stand and yes, one can be married to it. Enjoy your Sunday and stay warm! Hugs, Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Heidi! I have taken a few pics of the latest improvements, just have to find some time to upload them... By weekend the latest, I promise! :)

      Poista
  9. Lapsuuden herkku!!!!!Äiti tuota laittoi. Nyt tekee tyttö. Ja minä syön:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä äiti tosiaan tekee tätä vähän eri tavalla ja eri nimellä, mutta noita reseptivariaatioita taitaakin olla useita. Luultavasti jokaisella oma suosikkinsa! :)

      Poista
  10. Tulin "vilukissin kautta" tänne ja siis Suuri Kiitos ohjeesta!
    Tein "lomaltapaluupiirakaksi" töihin ja sai nirsoimmiltakin kehuja :)
    Oliskohan tää kaikkien ns.mokkapalojen äiti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. suvituuli, kiva kuulla! Tämä oli kyllä herkkua; itse testasin jo toiseen kertaan. Tällä kertaa laitoin pohjaan voin sijasta leivontamargariinia, mutta sitä en suosittele... Ei tullut läheskään yhtä mehevää kuin aidolla voilla! :)

      Poista

Take your time.