torstai 26. heinäkuuta 2012

The surprise cocktail - at the summer cottage

This was one of my favorite moments of the whole trip. For weeks before my summer vacation even started, I had planned a surprise for our friends. It started with an idea of listening to summer party songs, then developed into having pretty cocktails along with the music, then it just got out of hand completely. This is what I came up with, I was so happy with the result! And the next day we had a delicious snack, as we carved the rest of the fruit and ate it.

It was so simple after all. Just take a large watermelon and see if it can stand on the table without rolling over (if it does roll, cut a very thin slice off the bottom so it stands still). Cut "a hat" off the melon and carve it hollow. Leave quite a lot of the red stuff on the walls, for some flavor (and for eating it later). Add a cocktail of your choise; I used vodka, banana liqueur and orange juice. Take colourful balloons and hook them up to the cocktail with toothpicks (as you can see I found these awesome pirate-toothpicks...) Add candles or other colourful, festive decorations of your choise. Cut some carambola slices and add them to the drink. Serve as a surprise feature with the carved watermelon slices, and remember the colorful straws for everyone. Success guaranteed! (By the way, *this* was the song I played on my mobile phone, when I told my friends they could open their eyes.)

Tämä oli yksi omista suosikkihetkistäni reissulla. Jo viikkoja ennen kesälomani alkua ryhdyin suunnittelemaan yllätystä ystäville. Kaikki alkoi pienestä ajatuksesta kuunnella hauskoja kesäbiisejä, sitten ajattelin tarjota kauniit cocktailit musiikin säestyksellä, kunnes homma lähti täysin käsistä. Tällainen siitä lopulta tuli, ja olin hurjan tyytyväinen! Seuraavana päivänä nautiskeltiin vielä herkkuvälipalaa, kun loputkin melonit kaiveltiin cocktailkulhon sisästä.

Juttu oli kovin yksinkertainen. Otetaan suuri vesimeloni ja kokeillaan pysyykö se pystyssä kaatumatta (jos ei pysy, leikataan pohjasta hyvin ohut viipale pois). Melonilta leikataan kansi irti ja se kaiverretaan ontoksi. Hedelmälihaa kannattaa jättää seinille vielä reilusti maun vuoksi, ja seuraavaa päivää ajatellen. Kulhoon kaadetaan haluttua juomaa; itse käytin vodkaa, banaanilikööriä ja appelsiinituoremehua. Puhalletaan värikkäitä ilmapalloja ja kiinnitetään ne reunaan hammastikuilla (löysin käsittämättömän hienoja merirosvotikkuja...) Lisätään kakkukynttilöitä, tai sädetikkuja, tai muuta värikästä tilpehööriä. Juoman sekaan kellumaan leikataan vielä siivuja karambola-hedelmästä. Tarjoillaan yllätyksenä kaiverrettujen meloniviipaleiden kera, jokaiselle tietysti mukaan värikkäät pillit. Menestys on taattu! (Ai niin, *tämän* kappaleen laitoin soimaan, kun annoin ystäville luvan avata silmänsä.)

6 kommenttia:

 1. Ajattelin juuri että tuonne pitää kaataa votkaa, tulee tuhti drinkki, kun votka imeytyy meloniin ja banaaniin. Nuorena tehtiin hedelmäsalaattia, jossa oli banaania ja appelsiinia ja votkaa. Jeps, seuraavana aamuna oli aika huono olo... Olisi pitänyt muistaa laittaa myös likööriä ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaanuliina - Tuollaista hedelmäsalaattia en ole kokeillutkaan... Tämä cocktail olis tietysti ollut ihanteellinen toteuttaa kookospähkinöillä, mutta luovuin ajatuksesta ihan käytännön syistä (täältä ei noin vaan kookospähkinöitä löydäkään, ja sellainen ois ollut aika hankala saada mökkiolosuhteissa ja ensikertalaisena siististi auki!) :D

   Poista
 2. Melkonen tarjoiluastia, kertakaikkiaan ihana! Enpäs olekaan koskaa tehnyt tuollaista hedelmäsalaattia kuin Jaanuliina, heh. Nyt menen kuuntelemaan, minkä kappaleen valitsit...ei tippa tapa, eikä ämpäriin...??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vilukissi - Tuli tästä kyllä sen verran hieno, että ehkä otan idean toistekin käyttöön! Tippa ei tappanut - oli meitä onneksi viisi henkeä tuota jakamassa... Hirveästä tuulesta huolimatta kynttilät pysyivät melkein koko ajan liekissä, ja juomakin lämmitti mukavasti! :)

   Poista
 3. Hyvä idea ja tosi hienoa, että järjestät yllätyksiä ystäville -ja näet vaivaa niiden toteuttamisessa. Teillä on hyvät ystäväporukat selvästi.

  Mulla on hedelmäsalaatti jääkaapissa, vain vodka puuttuu... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saga - Kaikenlainen yksityiskohtien, ja erityisesti tietyn tunnelman suunnitteleminen on mun mielestä kauhean hauskaa. Teen sitä omassa päässäni koko ajan; oli aihe mikä hyvänsä ja vaikkei edes olisi koskaan aikomusta sitä toteuttaa. Tykkään pyöritellä erilaisia mielikuvia ja miettiä millä keinoilla niihin päästäisiin. Toki tälle porukalle oli mukava järjestää yllätys, kun ovat jokainen mulle niin tärkeitä. :)

   Mun täytyy varmaan kokeilla tuota hedelmäsalaattijuttuakin joskus...

   Poista

Take your time.