maanantai 23. tammikuuta 2012

The bliss of skiing

Saturday morning I went skiing for the first time this winter. It was 10 kilometers of full bliss, although now I'm walking like a penguin because of the sore muscles. (You can find my 2011 posts of skiing *here*.)
Lauantaina aamupäivällä tein ensimmäisen hiihtolenkin tälle talvelle. Kymmenen kilometriä ihanaa autuutta, tosin nyt kipeät lihakset aiheuttavat ankkakävelyä. (*Täällä* hiihtojuttujani viime vuodelta.)

A while back an acquaintance of mine heard that skiing is one of my hobbies, and started giving me advice that I should not eat before skiing, so I would burn more calories. I was a little amused. I do not ski to burn calories. I ski because it is one of the most magnificent things in the world. You need to work hard to make it through all those kilometers, sometimes the weather is nasty, sometimes you're just on a bad mood even to begin with. But then you make a turn and see something like this:
Jonkin aikaa sitten tuttava kuuli minun harrastavan hiihtoa ja neuvoi olemaan syömättä ennen lenkkiä, jotta polttaisin mahdollisimman paljon kaloreita. Olin hieman huvittunut. En hiihdä kaloreita polttaakseni. Hiihdän, koska se on upeimpia juttuja maan päällä. Joskus täytyy tehdä kilometrien eteen tuskaista työtä, joskus sää on ikävä, joskus sitä vain on valmiiksi huonolla tuulella jo lähtiessään. Mutta sitten seuraavan mutkan takaa tuleekin eteen jotain tällaista: 
This cannot be measured in calories.
Tätä ei voi kaloreissa mitata.

12 kommenttia:

 1. Mun pitäis varmaan kanssa kokeilla. Hiihtämisestä on vain huonot muistot kouluajoilta...Hyvää viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että niin monia on "pakkohiihdätetty" koulussa veren maku suussa. Itse olen pienestä asti viihtynyt ladulla; välillä oli muutaman vuoden tauko, ja nyt taas olen innostunut niin etten malttaisi pois pysyä. :)

   Jos kokeilet, niin muista aloittaa hitaasti ja pieni lenkki kerrallaan! (Ja kun luulet meneväsi hitaasti niin hidasta vielä siitäkin, se eka lenkki mennään _aina_ liian lujaa...) Ja käy voiteluttamassa sukset urheiluliikkeessä tai alan harrastajalla, siinä on huima ero omiin voiteluihin. Nimimerkillä Kokemusta on... :D

   Poista
 2. Minäkin nautin hiihtämisestä, mutta teen sitä ihan liian harvoin. Se taas johtuu minun mielestäni siitä, että ensin pitäisi ajaa autolla johonkin, josta voisi lähteä ladulle. Lapsena totuin siihen, että ladulle lähdettiin pihasta. Niin sen kuuluisi mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä; minäkin pienenä lähdin suoraan kotipellolta ladulle. Nyt on kyllä useita hyviä latureittejä kotipaikkakunnalla, mutta jokaiseen muutaman kilometrin matka. Välillä ärsyttää suunnattomasti lähteä hiihtämään autolla, mutta innostus on toistaiseksi voittanut ärtymyksen... :)

   Poista
 3. I never skied, my brother went skiing for the first time last christmas and said it was so great, he would never skip another year again :)
  I know it's a bit late, but I wanted to say that your comment really put a smile on my face!! So thank you :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Well then, this comment made me smile! :) I'm glad you were happy about mine.

   Sound so funny to have never skied - it comes so natural for us here up North. I think I have been skiing since I learned how to walk... There were a couple of years after highschool that I didn't ski at all, but now I've fallen in love with it again. :)

   Poista
 4. Kaunista! Melkein kuin lentävä lautanen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut ensimmäinen, eikä varmaankaan viimeinen kerta kun törmään hiihtolenkillä ihan yhtäkkiä johonkin upeaan maisemaan. Kun vielä sattuu sellainen hetki, ettei muista hiihtäjistä ole tietoakaan, niin tuntuu kuin olisi tipahtanut jostain keskelle satumaailmaa. Näitten juttujen takia hiihdän! :)

   Poista
 5. Viime talvi tartutti minuun uudenlaisen hiihtoinnon. Nyt odottelen pikkuisen lisää lunta ja polvimokoman tointumista. Kiukuttelee taas. Hiihtämisestä kaloreiden ehdoilla en minäkään pidä. Valkoisen aallokon läpi maisemien hymyillessä....ylös ja alas joen rinnettä....metsän viertä lumipuita tervehtien....Oi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polvivaivat on todella inhottavia, itsekin niistä välillä kärsin. Juoksu piti jättää kokonaan, mutta hiihtoa onneksi kestää. Juuri tuollainen kuvailemasi hiihtoretki on jotain, jota ei osaa selittää ihmiselle joka ei hiihdä. Toivon, että jokainen saisi joskus kokea sellaista!

   Poista

Take your time.