tiistai 17. tammikuuta 2012

1920

Grandma turned 92 today. She wasn't even seven years old when she had to leave home for the first time, to learn to become a housemaid in town. It's almost unbelievable how much the world has changed in her lifetime, and how much new information she has had to absorb during the latest decades. I'm not sure if I can do the same in my future!
Kivaranmummu täytti tänään 92 vuotta. Hän ei ollut edes seitsemää, kun joutui ensimmäisen kerran lähtemään kotoa oppiakseen piiaksi. On lähes mahdotonta käsittää kuinka paljon maailma on muuttunut hänen elinaikanaan, ja kuinka paljon uutta tietoa hän on joutunut käsittelemään viime vuosikymmenten aikana. En ole lainkaan varma pystynkö samaan omassa tulevaisuudessani!

12 kommenttia:

 1. Onnea tänne uudelle hitaalle tielle! Mukana olen ja tulen!

  Mahtava ikä, onnea :) ja niin totta puhut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit mukaan!
   Mummun tarinoita kuunnellessa tuntuu, kuin kuuntelisi satuja. Niin erilaista elämä on ollut nykypäivän menoon verrattuna. Ja huomaahan sen jo siitäkin kun miettii omaa lapsuuttaan; kuinka paljon kehitys on jo tässä ajassa mennyt eteenpäin - saati yli 90:ssä vuodessa!

   Poista
 2. Happy Birthday to your Grandmother!!! It is unbelievable how the world has changed...I love your pics, especially the last one.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Heidi! The sunlight was gorgeous that day.

   Poista
 3. Sitä minäkin olen miettinyt, että miten paljon maailma on muuttunut viimeisen sadan vuoden aikana. Jos nyt on elänyt vanhaksi, on nähnyt vaikka mitä. Muistaa, kun ei ollut autoja, televisioita, pyykkikoneita...arki on ollut ihan toista.

  Tämä kuvasarja oli todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nuo käytännön asiat ovat tainneet muuttua eniten viime vuosikymmenten aikana. Tekniikkaa on tullut huikeasti lisää ja voin vain ihmetellä miten mummu on pysynyt kärryillä, kun itselläkin välillä on ongelmia laitteiden ja härpäkkeiden kanssa...

   Poista
 4. Onnea uudelle blogillesi! Sanopa muuta...miten saisimme siirrettyä kaikki muuttuneet asiat jälkipolville? Kun huomaan, etten aina omastakaan lapsuudestani ole muistanut kertoa kaikkea nuorille, ja siitä ei kuitenkaan ole 100 vuotta, lapsuudestani. Ihana pohjakin tässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, sitä ei ehkä osaa kertoa jälkipolville niistä "oikeista" asioista; ne heille tärkeät kun ovat yleensä juuri niitä, joita itse ei ole oikein pitänyt erityisinä. Jo minunkin elinaikanani on tullut niin paljon muutoksia arkielämään ja monenlaisiin yksityiskohtiin. Ehkä pitäisi ottaa kamera avuksi ja kuvailla ihan kaikkea, ketsuppipulloista lähtien! :)

   Poista
 5. Mine is too 92. And she also has seen so many things, and addapt to all of them...
  Happy birthday to her. And a great new place.

  Ibb

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, your grandmother is the same age! I have great respect for all people who have such long experience in life. Thanks for your visit! :)

   Poista
 6. Ihana löytö täällä - hurry slowly :D
  Niin mahtavaa, kun saa tuntea vanhempia ikäpolvia... se kaikki eletty elämä, minkä he kantavat mukanaan ja kertovat, jos pystyvät ja muistavat. Sitä arvostaa äärettömästi. Olen itse kysellyt paljon äidiltäni hänen lapsuudestaan ja nuoruudestaan - ja kuullut paljon sukuni historiaa ja evakkotarinaa. Maailma oli todella toinen silloin.
  Jään odottamaan uusia tarinoita... onnea uudelle alulle - uudelle blogille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä kanssasi! Onnekseni mummu on kirjoittanut paljon tarinoita, joista meille nuoremmille on suunnattomasti iloa.

   Poista

Take your time.