sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Livingroom before and after

Finally I've had a moment to take pictures of our new livingroom, or the tavern, as we call it these days. This was a change made completely by renewing the furniture; I painted this room six years ago when we moved in, and didn't want to start painting it again. We never even meant to touch this room when we started the home improvement project, but as we went on the room was begging for a change. This is what it used to look like:
Viimeinkin on ollut hetki aikaa räpsiä kuvia uudesta olohuoneestamme, tai tavernasta, joksi se on nyt nimetty. Tämä muutos tehtiin pelkästään huonekaluja vaihtamalla; maalasin kyseisen huoneen 6 vuotta sitten muuttaessamme, enkä halunnut ryhtyä uuteen maalausremonttiin vielä. Kodin kunnostuksen alkaessa tälle huoneelle ei edes pitänyt tehdä mitään, mutta homman edetessä se tuntui huutavan muutosta. Tältä siellä näytti ennen:The room had become just a place to watch TV (and eat dinner by the telly, which I do not like). There is a fireplace in the corner but not too much room to enjoy it, as the sofas and other furniture took so much space. The room had quite a lot of light (sometimes maybe even too much) but it felt crowded and unorganised, no matter how I changed the places of the sofas.
Huoneesta oli tullut vain TV:n katselupaikka (ja paikka, jossa syödään töllön ääressä, mistä en yhtään tykkää). Nurkassa on takka, mutta ei paljon tilaa siitä nautiskeluun, koska sohva ja muut huonekalut veivät neliöitä. Huone oli kyllä valoisa (joskus ehkä liiankin), mutta tuntui ahtaalta ja epäjärjestelmälliseltä, vaikka kuinka vaihdoin huonekalujen paikkaa.

Now it looks like this:
Nyt se näyttää tältä:
As we created the separate TV-movie-gameroom, we got rid of the old TV. We sold the old sofas and gave the TV-stand and coffee table away. We still have the big chair but I'm hoping to replace it with two or three smaller ones some day.
Kun teimme toisaalle TV-elokuva-pelihuoneen, hankkiuduimme eroon vanhasta telkkarista. Myimme sohvat ja lahjoitimme TV-tason sekä kahvipöydän pois. Iso nojatuoli on edelleen jäljellä, mutta toivon voivani korvata sen kahdella tai kolmella pienemmällä joskus myöhemmin.
Now that we had a lot more space we were able to get a dining table for six - we got it second hand for a bargain price, thanks to the buy'n'sell groups on Facebook. I bought a cotton sheet and instead of ironing, I wrinkled it up as much as I could and threw it on the table. I also got some faux tulips (real ones would have been nice, but wouldn't last a day) for each place.
Väljään tilaan pystyimme viimein hankkimaan kuuden hengen ruokailuryhmän. Se löytyi käytettynä edullisesti Facebookin osto- ja myyntiryhmästä. Ostin puuvillalakanan, mutta silittämisen sijaan rypistin sen ihan ruttuun ja heitin pöydälle. Kullekin paikalle laitoin myös tekotulppaanin (olisin suosinut oikeita, jos kestäisivät vähän kauemmin kuin päivän).
We found a three-piece bookshelf at a flea market and separated the parts, as together the dark shelves looked a bit too heavy. The beautiful old folding screen was found through Facebook, and I added some fake olive vine until I can make something grow on it for real!
Kirpputorilta löytyi kolmiosainen kirjahylly, jonka osat erotimme eri paikkoihin, ettei se näyttäisi liian raskaalta. Ihana vanha sermi löytyi taas Facebookin kautta; siihen kieputin muovista oliiviköynnöstä, kunnes saan kasvatettua sen ympärille jotain ihan oikeaa.I found orange and brown curtains at a local store and placed them on top of each other to create a little shade for the dining spot. Then I pulled them together at the bottom with a simple orange, plastic rope. I wanted it to feel like we were sitting in a tavern, where you would almost expect a waiter to come and serve your dinner.
Oranssit ja ruskeat verhot löytyivät paikallisesta marketista. Laitoin ne päällekkäin, jotta saisin ruokailutilaan vähän enemmän varjoa. Alhaalta solmin ne yhteen yksinkertaisella oranssilla muoviköydellä. Halusin tavernamaisen tunnelman; että melkein voisi odottaa tarjoilijan yhtäkkiä saapuvan kysymään mitä saisi olla.
There still is a nice view straight to our *coffee room*.
*Kahvihuoneeseen* näkee yhä kivasti.
I fell in love with the yellow house in the beautiful picture dear *Rachel* sent me. It actually inspired me to use orange and yellow as highlight colors. The shabby white chandelier is my absolute favorite.
Ihastuin keltaiseen taloon kuvassa, jonka *Rachel* lähetti minulle. Siitä itse asiassa sain ajatuksen käyttää korosteväreinä oranssia ja keltaista. Valkoinen, kulunut kynttiläkruunu on ehdoton suosikkini.
If you ever happen to be around, you're most welcome!
Tervetuloa kylään meille!

14 kommenttia:

 1. Kivannäköinen! Iso ruokapöytä on minunkin hankintalistallani kaupunkiin - tai siis pöytä on (jatkopalallinen), mutta ei tarpeeksi tilaa... Tärkein kriteeri uudessa kpki-asunnossa on, että pöytä mahtuu sinne jatkopalan kanssa. Maalla meillä on yli 3 m pitkä tuvan pöytä.

  Lukunurkkaus takan edessä houkuttaa varmasti erityisesti syys- ja talvi-iltoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana - Tuossa meidänkin pöydässä on jatkopala keskellä; hyvä juttu siinä mielessä, jos joskus haluaakin vaihtaa pöydän paikkaa eikä pitkä siihen mahtuisikaan. Pöytäliinasta on tarkoitus päästä kokonaan eroon, sen tilalle on suunnitteilla jotain ihan muuta - siitä lisää myöhemmin, jos joskus saadaan toteutettua. Kaikkiaan tykkään kyllä nykyisestä, vaikkakin joitain juttuja vielä puuttuu ja osaa on tarkoitus vähän "hioa". Pikkuhiljaa... :)

   Poista
 2. Isot ruokapöydät ovat kivoja. Meilläkin on kuuden hengen ruokapöytä ja en osaisi enää olla pienemmän kanssa. Meidän koko elämä keskittyy tämän pöydän äärelle. Tässä tehdään ihan kaikkea. Juuri nyt kootaan palapeliä ja postataan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijatar - Meillä ei tässä talossa olla juuri koskaan syöty (oleskeltu, luettu tai mitään muutakaan) ruokapöydän ääressä, koska pöytä oli tosi pieni ja ruokailutila vieläkin pienempi. Jos kaikki neljä paikkaa olivat käytössä, oli a-h-d-a-s-t-a. Nyt on ihanaa, kun voi jopa ajatella kutsuvansa ystäviä syömään -- itse asiassa, niin jo kävikin viime viikonloppuna ja ratkaisu todettiin toimivaksi. Olisi pitänyt tajuta vaihtaa huoneita jo paljon aikaisemmin! :)

   Poista
 3. Tykkään tuosta pöydästä myös ja kyntteliköstä sen yllä. Tykkään isoista pöydistä! Meillä on 8hengen pöytä (107x230cm), tosiaan sen ympärillä tehdään monet asiat ja sen (+ ison lasivitriinikaapin) mukaan mitoitettiin ruokailutila.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johki - Olin tosi iloinen kun tämä pöytäryhmä löytyi. Erittäin halvalla vieläpä, vaikka on tukevaa tekoa. Hyvin hienoista käytön jälkeä löytyy; sitä olisin kyllä toivonut vielä enemmän (piti hillitä itseä, etten alkanut oikein tarkoituksella naarmuttamaan ja raapimaan pintoja...)
   Jos joskus vielä tästä muutetaan ja rakennetaan talo alusta asti, sinne tulee _valtava_ keittiö ja ruokailutila. Sellainen, jossa vieraat voivat istua vieressäni juttelemassa samalla kun minä kokkaan. ;)

   Poista
 4. I love what you have done with your living room and almost every other room in your house! You created a wonderful dining space, great for entertaining friends and family. Thanks for sharing!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi - Thank you so much! Last weekend we had a bunch of friends over and the new dining space came in very handy. Can't wait to arrange another dinner party. Hopefully soon! :)

   Poista
 5. Kiitti kutsusta, täältä tullaan ;-) Mutta älä ihmeessä heitä tuota ihanaa lököilytuolia minnekään.Iso nojatuoli on ihana syli, johon heittäytyä.

  Todella hyvä idea jakaa toi kirjahylly kolmeen osaan: se alkoi näyttää ihan toiselta, aloin ihan tykätä siitä, vaikka just tollasia kirjahyllyjä olen aina katsonut vähän vinoon.

  Mukavan viihtyisää teillä, paljon valoa, tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuike - Mieskin on kieltänyt hankkiutumasta tuosta nojatuolista eroon... Ja pakko myöntää sen olevan niin mukava, että siinä on jopa torkkuja otettu. Täytynee keksiä sille uusi paikka sitten kun ei tähän enää mahdu!
   Mun ensimmäinen ajatus noista hyllyistä oli "nääääh...", mutta onneksi mies halusi ne. Osiin jaettuna sopivat täydellisesti siihen tunnelmaan mitä tänne hain. :)

   Poista
 6. Tosi arvokkaan näköistä! Ja on hyhvä, että yksi pöytä joka taloudessa on iso! (nyyh...mulla ei muuten ole)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vilukissi - Jos näyttää arvokkaalta, niin se on tässä tapauksessa silmänlumetta! :D Esim. kirjahyllyn kolme osaa maksoivat yhteensä 44e, pöytä ja kuusi tuolia 170e... Mulle on iskenyt pakkomielle sisustaa tosi edullisesti - ja järkeväähän se on ostaa ja myydä käytettyä, mutta käyttökelpoista tavaraa. Ympäristöystävällisyyttä parhaimmillaan! ;)

   Poista
 7. Looks a really nice place to meet friends for lunch. Great job. And I love the light it has!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ibb - Thanks! I'm hoping to arrange many suppers by this table. :) P.S. I hope my thank you-letter has arrived, or at least will arrive soon!

   Poista

Take your time.