maanantai 4. kesäkuuta 2012

Last week good stuff
- Sewing. It had been months since the last time, I hope I will stay inspired now. I only wish I had a brand new sewing machine instead of having trouble with the old one every time.
- The very first flower in my new cherry tree! There are more to come, and one of the apple trees is going to bloom any day now.
- Our wedding anniversary. We both forgot..! *Last year I remembered.*

- Oli kivaa ommella ensimmäistä kertaa kuukausiin. Toivottavasti inspiraatio pysyy yllä - ja toivottavasti saan pian uuden koneen tuon temppuilevan ikälopun tilalle.
- Kirsikkapuun ihkaensimmäinen kukka! Lisää on tulossa, ja toinen omenapuista kukkii hetkenä minä hyvänsä.
- Hääpäivä, jonka tosin kumpikin unohdimme! *Viime vuonna muistin.*

17 kommenttia:

 1. Voi, ompeleminen on kivaa. Kyllä se inspis varmasti pysyy kun aurinkokin alkaa taas paistamaan.
  Mun Kirsikka ei vielä kuki, viime vuonna kukki. Ehkä pitää välivuoden:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. maiju - Minä ompelen töissä päivät pitkät, joten kotona ei aina jaksa. Eniten oikeastaan jarruttaa juuri tuo koneen kunto; jälki kun ei ole aina kovin kelpuutettavaa. Mutta kesäkamppeissa voikin olla huolettomampi... ;)

   Poista
 2. Sewing...something I have to learn...
  And flowers...here too, they are blowing....
  Lovely moments to remember!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ibb - Many people think sewing is really hard. Well, it can be, if you start with too difficult projects... but if you start learning with easy ones, you will increase your skills very quickly. I'm glad you have flowers, too!

   Poista
 3. Happy Anniversary to you both! x

  Would love to be able to sew but I can't
  even thread a needle let alone use one (blush, blush)

  Love the cherry flower and hopefully there will be lots
  from the apple tree too.

  Have a great week

  x Fiona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiona - I've been sewing since I was just a kid... My Mum is a very skilled seamstress and I learned watching her. Lately I've had enough of sewing at work and I haven't had the energy to do it at home. But I'm finding my inspiration again :)

   Poista
 4. Kävin juuri akupunktiossa ottamassa hoitoa nivelrikkoisiin sormiini (kaksi niveltä siis, ei koko käsi). Nivelrikko haittaa mm. juuri ompelua, joten olisi kiva saada sormet toimimaan ihan 100 %:sesti. Viimeksi akupunktio kyllä auttoi, mutta ei siitä näytä pysyvää apua olevan ilman, että jatkuvasti ravaa hoidossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana - Se on inhottavaa, kun kädet reistaa! Minullakin on ollut välillä ranteiden kanssa ongelmia (perinnöllistä, ompelijaäidin molemmat kädet on leikattu) ja silloin ei kyllä hampaita naurata. Onneksi viime aikoina kädet on olleet kunnossa. Toivotaan, että akupunktio ainakin helpottaa!

   Poista
  2. Katsopas vain kuinka ompeliharrastus siirtyy suvussa! Ja taidot on kotona opittu. MInun äitini ei ollut ammatiltaan ompelija, mutta ompeli paljon ja monet vaatteet meille, mm. Tuuterin kansallispukuni.

   Poista
 5. Hyvää hääpäivää!
  Täälläkin odotetaan, koska saisi aikaiseksi hommattua uuden ompelukoneen (+saumurin). Kyllä se inspiraatio pysyy, ellei siitä tee pakonomaista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. suvi - Kiitos! Minä äskettäin möin vanhan teollisuussaumurini, joka oli kyllä aivan mahtava peli. Käytin sitä niin harvoin ettei kannattanut pitää sitä tilanviejänä. Nyt haaveilen uudesta ompelukoneesta, vaan kun en millään viitsis ostaa sellaista satasen pilipalivehjettä. Joudun aika kauan säästelemään jos aion hankkia kunnollisen... :D

   Poista
 6. Onnellista hääpäivää teille <3
  Kivalta kuullostaa myös tuo ompeluinspiraatio :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellis - Kiitos kiitos! Ompeluinspis onkin kovin tervetullut pitkän tauon jälkeen! (Seuraava idea jo muhii pään sisällä!)

   Poista
 7. Mullakin on ompelukone mutta taitoa ei ole. Hyvä kun saan aikaiseksi suht.suoraa saumaa. Nyt saamme jäädä odottelemaan aikaansaannostesi kuvia!! Toivotaan lämmintä aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vilukissi - Meidän äiti on tosi taidokas ompelija, ja siinä sivussa seuratessa itsekin opin niksit jo ala-asteella. Nyt ompelen töissä joka päivä (tosin teollista ompelua), ja vapaa-ajan ompeluun ei ole riittänyt puhtia. Ehkä se tästä taas käynnistyy! :)

   Poista
 8. Unohditte kumpikin, aika hyvin :) Minä muistan yleensä nuo tuommoiset päivät, mutta meinaan unohtaa kummilasten ja sukulaisten merkkipäivät, voivoi.

  Mitä ompelit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijatar - Minä muistin hääpäivän monena päivänä ennakkoon, mutta h-hetkellä sitten unohdin...
   Kesäpaidan lisäksi tein vain korjausompeluita, mutta seuraava idea muhii jo mielessä. Vielä kun ehtisi ikkunanpesulta ompelukoneen kimppuun!

   Poista

Take your time.