torstai 15. marraskuuta 2012

Way up high (Haleakala mountain)

Our visit to *Haleakala mountain* was just as scary as it was beautiful. Having lived our whole lives on completely flat ground it's not easy to drive a winding road at these altitudes. When there's another uphill curve ahead of you and all you can see behind it are clouds, you get a little dizzy. We drove to the point where clouds were actually touching ground, admired the amazing beauty (legs shaking, I might add) and decided it was enough for us. We didn't reach the top, but we weren't exactly very far from it either.
Again *a video clip* for you. On it I'm explaining how scary it felt, and how beautiful it is to see the whole valley from up there. Both sides of the island!

Retkemme *Haleakala-vuorelle* oli samaan aikaan pelottava ja upea. Kun on koko ikänsä elänyt täysin tasaisella Pohjanmaalla, ei ole helppoa ajaa autoa mutkaisilla teillä näissä korkeuksissa. Ja kun edessä on ylämäkeen suuntaava jyrkkä mutka, jonka takaa näkyy pelkästään pilviä, alkaa väkisinkin huimata. Ajoimme ylöspäin kunnes kohtasimme pisteen, jossa pilvet koskettivat jo maata. Pysähdyimme (tutisevin jaloin) ihailemaan kaikkea kaunista ja päätimme sitten, että se riittää meille. Ihan huipulle ei siis päästy, mutta kaukanakaan ei oltu!
Tässä taas *pieni videopätkä*. Oli hurjan kaunista katsella koko laaksoa yhdeltä näkymältä.

8 kommenttia:

 1. Oh, dear brave Anna!
  Lucky you! Despite of fear you've touched the clouds :)
  Thank you for the video... I love your voice and how you roll the 'r'!

  Love
  x Ariane.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ariane - Thanks for the compliment on my 'r'! I had never thought the Finnish 'r' would sound nice to foreigners. :)
   I was so scared up there! But really happy that we saw that magnificent view. Now that I'm back home, I'm glad I have hundreds of pictures to look at!

   Poista
 2. Enpä yhtään ihmettele, että hirvitti. MInustakin on aina ollut tosi pelottavaa ajaa vuoristossa autolla. Kroatiassakin oli ihan mahdottomia vuoria ja tiet kapeita. Ja paikalliset kaasutteli siellä menemään ihan hulluna.

  Ihailen noita värejä, tosi kaunis paletti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijatar - Haleakalan reissu oli toinen matkamme pelottavista retkistä. Toinen oli se, kun eksyttiin tielle, jolla meidän ei olisi missään nimessä edes pitänyt ajaa. Pitäis tarkistaa jostain kuinka korkealla tuolla vuorella lopulta käytiin. Olihan siellä niitä kylttejä matkan varrella, mutta jostain kumman syystä en enää loppuvaiheessa muistanut niitä seurata... :)

   Ja todellakin, mulla on myös loppunut monta kertaa adjektiivit kesken kun olen yrittänyt täällä kertoa kokemuksistamme Mauilla. Tuntuu, ettei mitkään ylisanat ole tarpeeksi. Lämpimästi suosittelen matkakohteeksi!

   Poista
 3. Hi Anna !!!

  I also feel very scary when I need to drive through clouds and rainy in curvy roads !! It's a strange sensation of how strong is the nature !

  Have a NICE weekend !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Txell - The nature was gorgeous on Maui, and even though I was so terribly scared up there, I thought it was so worth it! I don't think I will ever see a view as beautiful as it was. :)

   Poista
 4. USA:ssa, niin mantereella kuin Havaijillakin, tajuaa, mikä oikeasti on laakso. Varmaan myös Kanadassa sama juttu. Ja miksi laaksossa voi olla kokonainen kaupunki, ja kaupungissa kuningas, vrt. Englannissa Monarch of Glenn :). Meidän laaksot ovat vain notkelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaanuliina - Omat kokemukseni Yhdysvalloista San Franciscon lisäksi pohjautuvat eri puolille Teksasia, joka on kyllä kuin jättikokoinen Pohjanmaa. Eli sen perusteella en osannut odottaa noin huikeita näkymiä, vaikka ennakkoon tiesinkin saaren vuorista ja laaksoista. Pelotti ihan pirusti, mutta onneksi uskallettiin tuonne asti ajaa! :)

   Poista

Take your time.