sunnuntai 30. syyskuuta 2012

**

Lingonberries. Not my favorite, but I eat them anyway while walking in the woods.
Puolukoita. Eivät ehkä suosikkimarjojani, mutta napostelen niitä kuitenkin.


Whenever I see something like this, I almost expect a goblin to walk out.
Tällaisen nähdessäni melkein odotan menninkäisen kurkistavan ulos.
Climbing up and down the hills, jumping over ditches... My husband does not choose the easiest paths, but it's certainly a good exercise!
Mieheni ei valitse helpoimpia reittejä... Mäkiä ylös ja alas, ojien yli ja risukoista. Hyvää liikuntaa se ainakin on!


You are never alone in the forest. You may not see anyone (or anything), but you know they are there.
Metsässä ei koskaan ole yksin. Ketään (tai mitään) ei ehkä näy, mutta sen tuntee.


Sometimes there are a lot of *these fellows*. Harmless, but really annoying.
Joskus kavereina on *näitä*. Harmittomia, juu - mutta kerrassaan ärsyttäviä.


Some places just appeal to me, even if there's nothing special around.
Joihinkin paikkoihin ihastun, vaikkei niissä olisi mitään kovin erityistä.
Nature is the world's largest art gallery.
Luonto on maailman suurin taidegalleria.


If I didn't know better, I'd say this looks like it's going to snow soon. (I'm glad it didn't...)
Melkein väittäisin tämän näyttävän siltä, että kohta sataa lunta. (Onneksi ei sentään...)


Sometimes we suddenly run into a magical spot. A place that makes you feel like you're inside a storybook. This was one of those places.
Joskus törmätään yhtäkkiä taianomaiseen paikkaan, joka on kuin suoraan satukirjasta. Tämä paikka oli juuri sellainen.


Here's a little glimpse of our walk in the forest yesterday. You may have noticed that most of the photos of my husband are taken from behind. There are lots of reasons why I always follow him instead of leading... First of all, he is a hunter and carries a gun, so it's for my safety that I stay behind him. Another reason is that I am completely disoriented in the woods; I have no sense of right direction - he always knows where we are, no matter how long we've been walking around. Plus, when he goes first he finds the best spots to cross the ditches and other difficult places, and all I have to do is follow his steps!
Pieni vilaus eilisestä metsäretkestämme. Ehkä joku on huomannut, että melkein kaikki kuvat miehestäni on otettu selän takaa. On monia syitä miksi kuljen aina hänen jäljessään, enkä edellään. Tärkeimpänä se, että hän on metsästäjä ja kuljettaa mukanaan asetta. Turvallisuus siis ennen kaikkea. Lisäksi minulla ei ole minkäänlaista suuntavaistoa metsässä, kun taas hän tietää aina missä mennään - vaikka oltaisiin pyöritty ympäriinsä monta tuntia. Kaiken lisäksi hän raivaa tietä hankalissa risukoissa ja etsii parhaat ojanylityspaikat, minun tarvitsee vain seurata samoissa jalanjäljissä!

P.S. There is supposed to be a video above, but if you can't see it just click *here*.
P.S. Yllä pitäisi olla video, mutta jos sitä ei näy, klikkaa *tästä*.

22 kommenttia:

 1. Kuudes kuva on kuin jostain röllimetsästä (samoin kuin alinkin)!<3 Like it! :)

  Täälläkin tuo toinen osapuoli harrastaa metsästystä, niin on väliin kiva käydä katsomassa hänen kanssaan paikkoja - vielä kun ei ole otettu mukaan hirvimetsään. :/

  Mukavia metsäretkiä ja sunnuntaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. suvi - Meillä mies ei ole ollut innostunut lähtemään hirviporukkaan mukaan, mutta lintujahdissa käymme. Jos olisi ajokoira, jänisjahti olisi myös ihan mahtavaa. Ehkä jos vielä joskus muutamme keskustasta vähän syrjemmälle, voidaan hankkia ajokoiranpentu. :)

   Poista
 2. Ihanaa metsän tunnelmaa. Kuinka ollakkaan olin myös metsässä ja kuljen myös jäljessä toisesta, välillä hän katoaa ja joudun ottamaan juoksuaskelia. Onneksi hirvikärpäset eivät löytäneet minua.
  Odotin videossa jännittyneenä, että pamahtaako...
  Onnea uudelle kameralle myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johki - Ei pamahtanut tällä kertaa... Harmillisen vähän lintuja on tänä vuonna, mutta ei saalis ole aina tärkeintä. Pelkkä metsässä oleminen on niin mahtavaa. :)

   Poista
 3. Meillä myös mies valitsee melko haastavia reittejä metsässä ja joidenkin ojien yli on ollut vaikeaa päästä, mutta muuten kiva, kun toinen tuntee metsät kuin omat taskunsa. Täällä on hirvikärpäsiä niin paljon, että ei aiheuta enää mitään inhoreaktiota. Kunnon ote vaan ja nirri pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saga - Hirvikärpäsiä on ollut täälläkin nyt tosi paljon. Aina se syksyn ensimmäinen törmääminen niihin inhottaa; nyt ei iske enää muuta kuin silmitön raivo aina kun tunnen sellaisen ryömivän niskassani... :D Eihän ne muuten haittaisi, mutta olen ilmeisesti allerginen kun aiheuttavat mulle kipeitä patteja päänahkaan.

   Poista
 4. What a lovely forrest to live by. I love lingonberry jam. I've never tasted them raw though, I guess they're quite bitter tasting?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ida - I love lingonberry jam, too, but you guessed right - they are a little bitter when eaten just as they are. Yesterday I picked some, I think I'll make a lingonberry pie tomorrow! :)

   Poista
 5. Miten ihania kuvia täälläkin! Jo facebookissa katsoin tänään kuvia metsästysretkeltä, mutta nämäkin, aah! Osuit kyllä ihan oikeaan tuossa, että metsässä minäkin ihastun joskus paikkoihin, joissa ei ole mitään erityistä, mutta niistä voi silti haltioitua.

  Hienoja metsiä on teilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuike - Voi kiitos! Melkein mikä tahansa metsä on ihana, jos multa kysytään. En voisi elää ilman metsää, tai ilman luontoa. Ja kiva jos kameravinkistä on hyötyä! :)

   Poista
 6. I love your forest pictures. And the Gobelins's hole makes me laugh because I read the book "Bilbo, The Hobbit" at the moment :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menthe Blanche - Oh, I haven't read Bilbo, The Hobbit yet! I've read The Lord of the rings trilogy and absolutely loved it. Probably because forests and woods are such a big part of it! ;)

   Poista
 7. Upeita, upeita, UPEITA kuvia....niin taianomaisia....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohdiskelija - Kiitos kovasti! Mukavaa, että muutkin näkevät metsässä taikaa. :)

   Poista
 8. Yes! This truely is magical. It's really great that you took us on a trip, I love the Finnish forests. Did you shoot anything?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Debora - Thank you! No, we didn't catch anything this time. There were no birds around... :) But yesterday we saw something incredible, I wrote another post about it!

   Poista
 9. I loved following through the forest in your footsteps! I would be so lost in those woods too. the trouble is I get distracted by some little detail, like the moss on a tree and then I can't remember which way I came! What fun. Your photographs are beautiful..I love trees x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Little Dotty Bird - Thank you! I have always had such poor sense of direction... I used to be a girl scout for years but even that didn't help! So I just have to trust my husband (or start navigating with my cellphone...)

   Poista
 10. wonderfully peaceful photos. looks like a wonderful place to be!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nancy - Thanks for stopping by! Yes, the forest is a lovely place. I feel like I can really charge my batteries there. :)

   Poista
 11. Syksyisessä metsässä on todellakin taikaa. Näkee oleellisen kuin kesämetsän yltäkylläisyys on väistynyt.
  PS Metsäaiheisen postauksen tein juuri ja sitten satuin kurkkaamaan tänne. En ole tainnut ennen kurkatakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi - Syksy on omin vuodenaikani, metsä melkeinpä paras tietämäni paikka. Nämä kaksi yhdistettynä on siis aika kova juttu! :) Kiva kun kurkkasit tänne, taidan kurkata takaisin!

   Poista

Take your time.