lauantai 29. syyskuuta 2012

A camera recommendation


Ever since I got *my first DSLR camera* I have oooh'd and wow'd it's features and thought I could never go back to pocket cameras - or at least that I would not like the results at all. Lately I've gone nuts about old film cameras, and shooting film has made my interest towards digital photography even lower. There is a certain touch in film photos that digital stuff will never achieve.

There was only one problem. As we no longer had a digital pocket-size camera, there would never be photos of me unless I took them myself. My husband wasn't interested in learning to use the "complicated" DSLR, so I was always the one behind the camera. Also, as it is a piece of rather expensive equipment, I had doubts about taking it everywhere with me. What if I happened to drop it? What if it got wet? Besides, it's a big and heavy camera - and my husband has no mercy in choosing easier paths for me and my camera in the woods...

So we decided to buy a pocket camera, too. We got a Canon Powershot D20, and even though we were very aware of the price, we were more aware of the fact that we needed a camera that could handle our hikes in the nature. This one does. It's water and dustproof, it can handle a drop from 1,5m and take pictures in very cold temperatures. On top of it all if we want it to, this camera will use the GPS feature to mark the location to each photo. (That's very useful as we wander in the nature a lot.) These were the things that made us choose it, even though we had to pay a little more than we would have liked to.

Yesterday I took the camera out for a test run. I was pleasantly surprised by the quality of the photos, and the special features it has! The photos above have NOT been photoshopped in any way, I have only reduced the size to make the uploading faster. The special effects in some of the shots have been created with the camera itself, so that actually saves a lot of time, not having to use the computer to do that.

And even though all these were taken by me, my husband is finally interested in using the camera again. Yay! If you are looking for a good, durable, small camera - I highly recommend this one. There are a few things I would change (for example the layout of the buttons) and I'm still more a fan of the DSLR and film cameras, but I am quite happy about our purchase.

*Ensimmäisen digitaalisen järjestelmäkamerani* hankinnasta lähtien olen ihastellut sen monipuolisia ominaisuuksia ja ajatellut, etten koskaan voisi palata digipokkareihin - tai en ainakaan olisi niiden otoksiin tyytyväinen. Viime aikoina olen hurahtanut filmikameroihin, ja filmille kuvaaminen on vähentänyt kiinnostustani digikuvausta kohtaan entisestään. Digitaaliset kuvat eivät ole onnistuneet saavuttamaan sitä tunnelmaa, jonka filmikuvissa näen.

Oli kuitenkin pieni ongelma. Koska meillä ei enää ollut taskukokoista kameraa, minusta ei koskaan ollut kuvia ellen ottanut niitä itse. Mies ei halunnut opetella "hankalan" järjestelmäkameran käyttöä, joten minä olin aina kameran takana. Ja koska oli myös kyse aika arvokkaasta laitteesta, epäröin sen kuljettamista joka paikkaan. Entä jos pudottaisin sen? Tai jos se kastuu? Sitä paitsi, isoa ja painavaa kameraa on hankala kuljettaa kaikkialle - varsinkin, kun mies ei sääli minua valitessaan kulkureittejä metsässä...

Niinpä päätimme hankkia myös pikkupokkarin. Uusi kameramme on Canon Powershot D20, ja vaikka olimme hyvin tietoisia hintalapusta, olimme enemmän tietoisia olosuhteista joita kameran tulisi kestää. Tämä pärjää menossa mukana. Se on vesi- ja pölytiivis, kestää puolentoista metrin pudotuksen ja pakkasta. Lisäksi siinä on GPS-paikannin, joka halutessamme merkitsee kuviin koordinaatit niiden ottamispaikalla. (Varsin kätevä lisä metsäretkillämme.) Näiden ominaisuuksien vuoksi valitsimme sen, vaikka hinta ei ollutkaan aivan toivomamme.

Eilen otin kameran testiin. Olin yllättynyt suhteellisen hyvästä kuvanlaadusta, sekä erikoisominaisuuksista. Ylläolevia kuvia EI ole muokattu kuvankäsittelyohjelmalla, olen vain pienentänyt niitä lataamisen nopeuttamiseksi. Joissakin kuvissa käytetyt erikoisefektit on luotu suoraan kameralla, ja tämähän nopeuttaa huomattavasti jälkikäsittelyä, kun ei tarvitse muokata tietokoneella.

Ja vaikka kaikki nämä kuvat ovat minun ottamiani, mieheni on viimeinkin taas kiinnostunut tarttumaan kameraan! Jos etsit hyvää, kestävää ja pientä kameraa - suosittelen tätä lämpimästi. Vaikka mielelläni tekisin tähän malliin muutamia pieniä muutoksia (esim. näppäinten sijainnin suhteen) ja edelleenkin liputan järjestelmä- ja filmikameroiden puolesta, olen yllättyneen tyytyväinen ostokseemme.

19 kommenttia:

 1. Kiitos erinomaisesta vinkistä. Juuri luonnossa kulkiessa on ongelma, kun järkkäri on liian iso ja hankala pitää mukana. Taidankin mennä ostoksille kun sain noin hyvän vinkin.
  Kiitos kun jaksat vierailla Männiköllä-blogissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. maiju - Männiköllä on mukava vierailla! :)
   Tämän kamera-arvion suhteen on syytä muistaa, etten ole käyttänyt pokkaria vuosiin. Niiden kehitys on tällä välin mennyt huimaa vauhtia eteenpäin (kuten kai kaiken elektroniikan) ja varmasti myös muita hyviä pokkarivaihtoehtoja löytyy. Tein kuitenkin ennakkoon vertailua netissä ihan kameroiden eri ominaisuuksien perusteella, ja nyt kun tätä valitsemaani pääsin käytännössä kokeilemaan, olen varsin tyytyväinen. Se on meidän käyttöön sopiva (metsästys ja muu ulkoliikunta, välillä tosi kehnotkin säät ja kameralle "vaarallinen" ympäristö...) Voisin kuvitella, että teidän vapaa-ajan harrastuksiin saattaisi sopia samankaltainen. :)

   Poista
 2. Valtavan hyviä kuviahan nämä on! Tietysti kuvaajallekin kuuluu pisteet:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noora - Kiitos, kiitos! Toivotaan, että kuvaaja oppii ajan kanssa käyttämään kaikkia kamerasta löytyviä hienouksia ja pääsemään kuvissa lähemmäs järkkäritasoa (joskaan tällä ei tietysti aivan ihmeisiin pysty...)

   Poista
 3. Hienot kuvat <3

  Canon Powershot on tuttu kamera, ei tämä malli kylläkään, mutta tyyty olen ollut. Nyt on kyllä järkkäri hankinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kati - Kiitos näistä kuuluu lähinnä kameralle :)
   Meidän ihkaensimmäinen digipokkari oli aikoinaan juurikin yksi Powershot-malleista. Sen jälkeen tuli Ixus (vai kaksikin), ja sittemmin tosiaan on kuvaukset tehty järkkärillä. Jos olisi pakko valita vain toinen, olisi se ehdottomasti järkkäri. Mutta olosuhteissa, joissa meillä on usein tapana liikkua, on pokkari välillä oikeastaan ihan välttämätön.

   Poista
 4. Kyllä pokkareillakin saa ihan hyviä kuvia, ainakin jos on hyvät olosuhteet. Mä en tosin tykkää kuvata pokkarilla, vaikka mulla on sellainen joku Nikon...en edes muista mikä. Mutta mun järkkärikin on tosi pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijatar - Siitä on vuosia, kun meillä on viimeksi ollut toimiva pokkari. Siksipä odotin paljon huonompia tuloksia kuin mitä tällä lopulta sai aikaan. Jos voisin omistaa vain yhden kameran, ei se missään nimessä olisi pokkari. Itse asiassa se ei taitaisi olla digikamera ollenkaan, vaan vuosikymmeniä vanha filmijärkkäri. :) Monessa menossa olen digijärkkäriäni putkineen kuljettanut mukana, mutta koska välillä ollaan kirjaimellisesti täydellisessä ryteikössä, en aina uskalla (ehkä jos olisin riittävän varakas, ettei haittaisi vaikka kamera ottaisi pahastikin siipeensä...) Pokkarilla ei toki pysty kaikkeen mitä haluaisin, esim. tuota meidän vauhdikasta saksanseisojaa on melko mahdotonta kuvata ilman järkkäriä. Mutta tästä Powershot-mallista löytyi pokkarille aika harvinaisia ominaisuuksia, kuten esim. ISO-luvun säätö ja jopa käsintarkennus. Niitä täytyy testailla vielä paremmin, ja olen kyllä tästä lähin vähän suvaitsevampi pokkareita kohtaan! :)

   Poista
 5. Vakuuttavaa :) Ok, en itse tykkää pokkarilla kuvata, meillä mies käyttää sitä ja minä raahaan sitä isoa mukanani... milloin jaksan ;) Hyvät perustelut ja näyttää toimivan mainiosti!

  Kirsikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikka - Luethan tuon Kirjailijattarelle osoittamani kommentin... Kyllä ehdottomasti minäkin valitsisin vielä järkkärin, jos pakko olisi valinta tehdä. Mutta pokkarilla kuvaaminen varmasti lisääntyy tämän positiivisen kokemuksen jälkeen. Tällä onnistui jopa sisällä tosi hämärässä valossa otetut kuvat ilman salamaa (erityisellä yökuvausohjelmalla), josta olin enemmän kuin yllättynyt. Ainakin voin sanoa, että kyseinen pokkari monipuolistaa mun kuvaamismahdollisuuksia äärimmäisissäkin olosuhteissa! :)

   Poista
  2. Jep jep... luin :) olen huomannut myös, että jopa tuolla meidänkin pokkarilla saa yllättävän hyviä kuvia! Miä en vaan osaa... mun pitää päästä zuumailemaan kunnolla :)

   Kirsikka

   Poista
  3. niin siis se on kyllä mahtavaa miten noihin pieniinkin saadaan nykyään mahdutettua paljon noita "ison" kameran hyviä ominaisuuksia :) Ja onhan tuo pikkuinen niiin näppärä pitää mukana... kuten kerroitkin.

   Kirsikka... edelleen....

   Poista
 6. Ajattelin jo ennen tekstin lukemista, että onpa hienoja kuvia! Että hyvä vempain teillä siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu - Kiitos, kyllä tämä vempain tosiaan näyttäisi tekevän sen, mitä siltä metsässä vaaditaan! :) Toivotaan nyt että kestää, vaikka joutuisikin vähän rypemään tuolla noin...

   Poista
 7. Beautiful pictures you have taken.
  Wish you a good Sunday :)
  Hugs Hanne Bente

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne Bente - Thank you, I wish you'll have a wonderful day as well!

   Poista
  2. By the way, for some reason I keep getting error messages when I try to comment on your blog. I was just going to say the tree chair looks amazing! :)

   Poista
 8. Tuleepas tarkkoja ja hyviä kuvia! Hetkeen en ole liputtanut pokkarin puolesta, vaikka meillä ei vielä olekaan järkkäriä. Puhelinkamera on toiminut loistavasti korvikkeena ja omasta mielestä hivenen paremmat kuvat kuin pokkarillani otetut. Nyt voisin taas kääntää kelkkaa. :D

  Metsäretkillä kyllä loistava kapistus mukana! :)

  VastaaPoista
 9. Siis todella vakuuttavaa! Mulla on uuden pokkarin hankinta käsillä ja nyt kyllä laitan tän harkintaan! Kiitti tosi paljon vinkistä! Mun edellinenkin kamera on Canon niin eiköhän tuon käytönkin sitten opi. Järkkäri on hankala kuljetta....

  VastaaPoista

Take your time.