tiistai 14. toukokuuta 2013

Tabula rasa


For these past couple of weeks without a job I have spent more time outdoors than probably for the last two months altogether. I've met family and friends, from years back even, more often than I usually do in a quarter of a year. I no longer wake up to that agonising pain in my wrists and arms. I've come up with several new (exciting and quite possible) plans of how to make a living. I have even started to think about studying again. I feel positive about anything, whereas six months ago I felt everything was a struggle. I am happy - and that truly is the best feeling in the world.

Even though I haven't had to go to work, I've been super busy. When I was working I used to postpone things until they piled up, and I never had time to organise everything. Now I've made that my priority. I still have a lot to do until I can get my hands on what I really want to get into, but I want to clear the table before I start. Tabula rasa, you know. It's right around the corner - my new improved future, and I will embrase it like a long lost friend.

Näiden parin työttömän viikon aikana olen ulkoillut enemmän kuin viime kuukausina yhteensä. Olen tavannut perhettä ja ystäviä, jopa vuosien takaa, useammin kuin pitkään aikaan. En enää herää tuskalliseen ranteiden ja käsivarsien kipuun. Olen keksinyt useita - innostavia ja täysin mahdollisia, tapoja hankkia elantoni. Olen jopa alkanut taas miettiä opiskelua. Kaikki tuntuu positiiviselta ja hyvältä, kun vielä puoli vuotta sitten pienetkin asiat olivat jatkuvaa taistelua. Olen onnellinen, eikä sitä tunnetta voita mikään.

Vaikkei minulla olekaan ollut työtä, johon herätä, olen ollut kiireinen. Kun vielä olin töissä, siirsin hoidettavia asioita jatkuvasti myöhemmäksi, kunnes niistä kasaantui jättimäinen möykky. En koskaan ehtinyt järjestellä kaikkea. Nyt olen päättänyt sen tehdä. Vielä on paljon asioita muistettavien listalla, ennen kuin pääsen tekemään sitä mitä todella haluan, mutta aion tyhjentää agendani ennen kuin aloitan. Tiedättehän; tabula rasa. Uusi, parempi tulevaisuuteni on ihan kulman takana, ja tervehdin sitä kuin vanhaa, hyvää ystävää.

16 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä, viisaalta. Mä niin tiedän ton tunteen, kun ei ehdi mitään kunnolla...Onnea sinulle, olet varmsti oikealla tiellä. Rohkeutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu - Kiitos! Valinta tuntuu oikealta edelleen. Melkein jännittää, mihin sitä vielä päätyy. :)

   Poista
 2. It's good to read this :)
  I hope you will keep us informed of all your new projects. See you soon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menthe Blanche - I'm sure I will tell you all about everything, when the time comes. And I don't even know what lies ahead of me, so it's very exciting to see what happens! :)

   Poista
 3. Kyllä elämän nollaaminen työsaralla tekee hyvää uusillle ideoille ja jaksamiselle. Itsekkin aioin työllistyä syksyllä mutta katson ettei tuleva työ ole sellainen että poltan siinä itseni loppuun.
  Vaikka elämä heittää kuperkeikkaa mitä se itselleni teki, on vain mentävä eteenpäin sitä ukkokin olisi toivonut että hyvillä mielillä kuunnellen omaa kehoaan.
  Ihanaa kevätaurinkoisia päiviä sinulle AnnaV!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. maiju - Usein olet ollut mielessä ja on kiva kuulla, että kaikesta huolimatta elämä jatkuu. Muista kuunnella tarkasti sitä omaa jaksamista, se on tärkeää. Itsekin tajusin sen oikeastaan vasta nyt, kun huomasin kuinka paljon paremmin jaksan ilman entistä työtäni. Kyllä työn pitää olla mielekästä edes jollain tasolla, muuten se syö ihmistä!

   Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 4. Tuo tyhjä taulu kuulostaa hyvältä!

  Rohkeutta ja iloa tulevaisuuden suunnitteluun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa - Se rohkeus on tullut oikeastaan ihan itsestään nyt, kun koko maailma on avoinna. :) Kerrankin tuntuu kivalta, ettei tiedä mitä tekee koko loppuelämänsä ajan. Kyllä se ajatus siitä selkenee!

   Poista
 5. Ihania kuulumisia Anna! Tunnistan oikein hyvin tuon hoidettavien asioiden möykyn... kasvatan tuon tuostakin sellaisen - ja koskaan ei meinaa löytyä tarpeeksi pitkää lomaa tai muuten vain aikaa alkaa purkaa koko sumaa. Olet onnekas, kun olet saanut hypättyä pois oravanpyörästä.
  Ihanaa toukokuuta ja tulevaa kesää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellis - Kiitos! Tunnenkin itseni onnekkaaksi ja ainakin tyytyväiseksi, kun uskalsin heittäytyä melkein tyhjän päälle. Olen koko ikäni ollut sitä mieltä, että kyllä töitä tekevälle riittää. Ja jos ei riitä, niin keksitään työtä. Paljon on ideoita ja virityksiä, saa nähdä mitä elämällä on varalleni! :)

   Poista
 6. Vanhasta luopuminen on uuden alku. Hyvä homma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana - Niin on! Nyt sen olen vasta huomannut, kun ideoita sinkoilee ihan jatkuvasti. Aivomyrsky alkoi oikeastaan heti kun olin irtisanoutunut. Niin ne vanhat rutiinit turruttaa ajatusmaailmaa! :D

   Poista
 7. It is great to hear you are so happy and so active.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ibb - Indeed, I am happy! And I hope you are, too. It's refreshing to do something that you actually really like! :)

   Poista
 8. Onnen ja jaksamisen tuulia uudelle polulle. Tabula rasa on hyvä alkutyhjyys jollekin hyvälle, mikä alkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tinttarus - Kiitos! Todellakin tuntuu siltä, että haluan pyyhkäistä kaiken tyhjäksi ja aloittaa nollasta. Se on jotenkin virkistävää. Katsotaan, mitä ryhdyn tauluun piirtämään! :)

   Poista

Take your time.