sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

MeanwhileI feel the need to change things. I guess it's partly because spring is coming. But mostly because I want to be satisfied with 'here and now'. It seems for the past couple of years I'm always too busy or too exhausted to do the things I love most. I'm always waiting for next weekend, next month, next vacation. That's when I will have more time for seeing friends, more time for sewing, more time for my dogs, more time for reading, being outdoors, photographing, taking care of myself, writing - more time for the things that make me happy. More time for life, you know what I mean?

I am running against the clock and it is making me choose between the things I need. Right now it seems there's enough time for only one extra thing besides work, and it's impossible to make a good choice. Do I love skiing so much that I'm willing to ignore my dogs? Do I want to spend more time with my friends and forget about handcrafts? Is photography more important to me than reading?


Yes, I need to change things. Otherwise it will be all hurry and no slowly.

Tunnen tarvetta muutokselle. Ehkä osittain siksi, että kevät on taas lähellä. Enemmän kuitenkin sen vuoksi, että haluan olla tyytyväinen tässä ja nyt. Tuntuu siltä, että jo muutaman vuoden ajan olen aina ollut liian kiireinen tai liian väsynyt tekemään asioita, joista eniten pidän. Odotan jatkuvasti ensi viikonloppua, ensi kuuta tai seuraavaa lomaa. Sitten minulla on enemmän aikaa nähdä ystäviä, enemmän aikaa käsitöille, enemmän aikaa koirilleni, enemmän aikaa lukemiseen, ulkoiluun, valokuvaamiseen, itsestäni huolehtimiseen, kirjoittamiseen - enemmän aikaa asioille, joista tulen onnelliseksi. Enemmän aikaa sille elämälle, tiedättehän.

Kilpailen kelloa vastaan ja se pakottaa minut valitsemaan tarvitsemieni asioiden välillä. Juuri nyt on aikaa vain yhdelle ylimääräiselle asialle työn lisäksi, ja oikeaa valintaa on mahdoton tehdä. Pidänkö hiihtämisestä niin paljon, että olen valmis jättämään koirani vähemmälle huomiolle? Haluanko viettää enemmän aikaa ystävieni kanssa ja unohtaa käsityöt? Onko valokuvaus minulle tärkeämpää kuin lukeminen?

Niin, muutoksen on tultava. Muuten huomaan kohta kiirehtineeni koko elämäni ohitse.

21 kommenttia:

 1. Muutos voi olla juuri se oikea teko, itsehän siihen vain voi vaikuttaa. Kaikki kuitenkin lopulta loksahtavat paikoilleen. Elämä kuitenkin menee eteenpäin samoin sinä:)
  Mukavaa Aurinkoisia Kevään ihania hetkiä sinulle!
  Lippu korkealla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. maiju - Minäkin uskon, että kaikkein tärkein tekijä koko yhtälössä on minä itse. Muuthan eivät voi puolestani mitään päättää. :) Asiat järjestyvät varmasti parhain päin, kun jaksaa tehdä niiden eteen töitä. Kiitos sanoistasi! :)

   Poista
 2. Very good idea! We all know it, but actually doing it in some different story... Good luck with it, will you let us know if it works out?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Debora - Yes, I will tell you when I have organised my life better! :) It's just a matter of prioritising things right. And making an effort. Thanks for stopping by, I hope I'll have time to visit back soon!

   Poista
 3. Ihanaa kuulla sinusta pitkästä aikaa :))
  Kuulostaapa tutulta nuo sinun pohdintasi, minä aloin muutama vuosi sitten työstämään saman aiheen tiimoilta... halusin elää tässä ja nyt. Aina se ei onnistu, mutta kyllä harjoittelu siinäkin asiassa tuottaa tulosta.
  Huomaan samoin välillä, että on vaikeaa päättää, mihin keskittyisi... sitä se elämä vaan välillä on.
  Kiiruhdetaan hitaasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellis - Minä usein mietin kuinka ihmeessä joillakin tuttavilla on aikaa ja energiaa tehdä niin paljon kaikkia asioita arjessaan. Välillä tunnen itseni ihan ankeaksi heihin verrattuna. Mutta sitten mietin taas vähän tarkemmin; jos tuttavalla on 8-tuntinen työpäivä muutaman minuutin matkan päässä, ja minulla piirua vaille 9:n tunnin päivä sekä yli tunti työmatkaa päivässä -- vähentäähän se mun mahdollisuuksia kymmenellä tunnilla viikkoa kohti! :D Asiat on saatava jollain tavalla järjestykseen ja sitä kohti aion nyt pyrkiä. Valoisin mielin, sillä positiivisuus on kaiken a ja o! :)

   Poista
 4. Minä toivotan sinulle rohkeutta ja voimia muutokseen. Ei varmaan helppoa, mutta kylläkin ehdottoman tarpeellista, jos tuolta tuntuu. Kyllä elämässä pitäisi jäädä aikaa niille asioille, joista nauttii. Niistähän sitä energiaa sitten saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijatar - Kiitos! Muutos on todellakin aiheellinen, koska tämänhetkinen (tai siis jo vuosia jatkunut) meno vaatii veronsa vähän joka osa-alueella. Parempaa tulevaisuutta kohti on suunta! :)

   Poista
 5. Tärkeitä juttuja mietiskelet! ja mukavaa oli taas kuulla kuulumisiasi!

  Ihanaa maaliskuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa - Minäkin jo ikävöin kaikkien muiden kuvia ja kuulumisia, niin vähän olen ehtinyt blogimaailmaan vilkuilla. Aion kyllä tulevaisuudessa muuttaa senkin seikan! Kaunista viikkoa sinulle :)

   Poista
 6. Niinpä... kaikkea ei ehdi...
  Sitä vaan pitäis tehdä yhtenä päivänä yhtä ja toisena toista.
  Menisköhän se sillee niinku tasasesti vähän kaikkea? ;)

  Kirsikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikka - Laitoin pitkän viestin, mutta katosi :/ Se ois kyllä ihanteellista jos ehtisi tehdä vähän kaikkea mitä toivoo. Vaan kun kello soi joka aamu viideltä, tulee kotiin töistä vasta puoli viiden jälkeen iltapäivällä, on kahdeksalta jo niin sippi ettei enää jaksa... Hikiliikuntaa haluaisi harrastaa joka päivä, muuhun ei sitten oikein olekaan aikaa. Nyt viilaan jo minuutteja; puen hiihtokamppeet niskaan työpaikalla, syön jotain autossa ja ajan suoraan ladulle, kun ennen kävin kotona syömässä ja vaihtamassa vaatteet. Vähän turhan tiukille menee! :) Mutta päätös muutoksesta on tehty, jospa tulevaisuus ois vähän monipuolisempi...

   Poista
 7. I know how you feel...it is the same here..but worst...
  Work is going worst, they told me they are reducing my salary and I must smile, just because there is no more...
  Enjoy the time...whatever you do!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ibb - I have often thought of you, as I remember you saying your work is not ideal for you. I really, really hope that will change! Meanwhile I am trying to send you happy thoughts so you can stay positive. Thanks for visiting! :)

   Poista
 8. Suosittelen, että teet jotain asialle. On tosi kuluttavaa olla oman elämänsä objektina eikä subjektina. Itse mietin vuoden ratkaisuani, mutta päivääkään en ole katunut. Kiirettä on edelleen, mutta yrittäjälle se tietää rahantuloa, mikä taas mahdollistaa huolettoman hengittämisen ja mahdollisuuden nauttia elämästä hiljaisempinakin aikoina.

  Jotakuta ajattelijaa siteeratakseni:
  Mieti kuinka kauan aiot olla kuollut ja tee ratkaisusi tästä ikuisuuden perspektiivistä. Jätä huolehtiminen ja ratkaisusi arvostelu niille, jotka aikovat elää ikuisesti.

  VastaaPoista
 9. It's sometimes useful to change the lifestyle. If you feel that this is the good moment, do it! The most important thing is to do what makes you happy.
  This year I'm (almost) well organized for hobbies. But I don't have time to do all the household should I do ... it bothers me sometimes, especially when friends come unexpectedly :(

  VastaaPoista
 10. Dear Anna,

  Wishing you and your loved ones a Happy Easter.

  Heidi

  VastaaPoista
 11. Hеllo, I think уouг site might be having browѕеr compatibіlity
  isѕues. When I look at your blog in Fiгefοx, it looks fine but when opening in Ӏnternet Explorеr, it has some οѵerlapping.
  I juѕt wanted to givе уou a quick heaԁs up!
  Other then that, very goоԁ blog!

  Revieω my ωebρagе; premature ejaculation pills

  VastaaPoista
 12. You are so awesome! I don't think I've read a single thing like that before.

  So great to find someone with a few original thoughts on this topic.

  Seriously.. many thanks for starting this up. This website is something that is required on
  the internet, someone with some originality!

  Feel free to surf to my web blog - best diet plan

  VastaaPoista
 13. Toivon osallesi tarpeeksi vahvuutta ja energiaa haluamasilaiseen muutokseen! Kiire on ikävimpiä lieveilmiöitä ihmisen elämässä. Joskus pitäisi ehtiä vain olemaankin ja tutustumaan itseensä ja ajatuksiinsa. Tuttu tunne sisälläsi. Minut seisautti kevätflunssa ja koko viikon odottamani haravanheiluttelut piti jättää...

  Voi hyvin!

  VastaaPoista
 14. Did you know that you can create short urls with Shortest and make cash from every click on your short links.

  VastaaPoista

Take your time.