lauantai 1. joulukuuta 2012

And it's December again

Candles and fireplace against the darkness and cold weather. I'm planning on winning this battle, even though our winter is just beginning. It's a scary thought that I only get to see sunlight on Saturdays and Sundays for the next couple of months, so I'd better not think about it at all and instead focus on nice things.

So I picked up a challenge from *Ellis*. The idea is to pass good things forward. I will send something nice to the first 3 people who want to join me in bringing happiness to others. If you want in, just leave a comment on this post and then send me your address into my e-mail annavee(at)mail.com - it would be wonderful if you did the same thing for three other people. That way we can all have happy moments in the middle of our everyday lives!

Käyn taistoon pimeää ja kylmää vastaan sytyttämällä kynttilöitä ja tulen takkaan. Aion päästä niskan päälle, vaikka talvi onkin vasta alussa. On aika hirvittävää, että seuraavien parin kuukauden aikana näen päivänvaloa vain lauantaisin ja sunnuntaisin. Parempi siis olla ajattelematta sitä laisinkaan ja keskittyä mukaviin asioihin.

Poimin siis *Ellikseltä* hyvän mielen haasteen. Tarkoitus on välittää iloa ja valoa eteenpäin. Lähetän kolmelle ensimmäiselle mukaan haluavalle jotain kivaa. Jos haluat osallistua, jätät vain kommentin tähän postaukseen ja lähetät osoitteesi sähköpostiini annavee(at)mail.com - ja olisi mukavaa, jos tekisit samoin kolmelle muulle henkilölle. Näin saadaan monille pieniä onnenhetkiä arjen keskelle!

13 kommenttia:

 1. Oooh teillä on kaunista ja kodikasta. Puita pesään niin mukava istua takan ääressä ja ottaa vaikka lasillinen glögiä.

  Aloitan myös toisen kerran tänään lämmittämään pönttöuunia kun meille on luvattu toistakymmentä asetta pakkasta ensi yöksi.
  Sitten kun saan valkean alulle otan lasin punaviiniglögiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. maiju - Mulla on hyllyssä viimevuotinen avaamaton suklaaglögi, jota ehkä joudun tänään illan päälle maistamaan. Sitä varten täytyy järjestää täysin hiljainen, kiireetön hetki! :)

   Poista
 2. Päivänvalon aika on tosiaan lyhyt. Meillä kun ei ole täällä katuvaloja lainkaan, niin ulkoilut on tehtävä valoisan aikaan. Rajoittaa aika lailla. Kävelyllä voi kyllä käydä taskulampun kanssa, mutta hiihtää, luistella, lumikenkäillä tms. ei voi. Mutta kivaa silti, tämä kaikki, pimeyskin. Kynttilät ja muut jouluvalot on hyvä vastaisku pimeydelle.

  Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saga - Tuo pimeys on kyllä vähän hankalaa. Vaikka tykkäänkin pimenevistä illoista valoisien kesäöiden sijaan, ei ole kivaa elää täysin pimeässä. Aamulla kun lähden töihin, on vielä melkein yö. Kun kävelen työpaikan ovesta ulos, on jälleen säkkipimeää. Se alkaa väsyttää!

   Mutta mulla on sulle vinkki noita ulkoiluharrastuksia varten. Hankittiin juuri miehen kanssa kummallekin tosi tehokkaat otsalamput hiihtämistä varten (siis jos tänne joskus saataisiin kunnolla lunta tuon tämänpäiväisen puolen sentin kerroksen sijaan...) Niillä näkee selvästi ainakin sata metriä eteenpäin! On meillä ennenkin ollut sellaisia markettilamppuja, mutta ne on kyllä olleet ihan pikkutuikkuja näihin kunnollisiin verrattuna. Suosittelen, vaikka niihin vähän joutuukin satsaamaan. Toinen toimii ladattavilla paristoilla, ja toisessa on jopa ihan akku, joten kestää vaikka monen tunnin lenkin! :)

   Poista
  2. Joo, mulla on otsalamppu, mutta hiihtämään en kyllä silti uskalla tuonne säkkipimeään metsään lähteä -mitään valmiita latuja kun ei ole. Mutta pitääkin hakea se otsalamppu tuolta varastosta, se on kätevä kapistus kyllä, hyvä kun muistutit!

   Poista
 3. Joo, kyl puil tuotettu lämpö on ihan erilaist ku muil tavoil. Pehmeempää ja ihanan tuntusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timo Lampi - Niin on, ihan erilaista. Melkein väittäisin, että pelkästään takkatulen näkeminen jo lämmittää. :)

   Poista
 4. Suklaaglögi talvisessa hämärässä kuulostaa kyllä taovaalliselta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa - Suklaaglögi jäi valitettavasti vieläkin testaamatta... Ehkä sitten itsenäisyyspäivän kunniaksi lämmitän lasillisen! ;)

   Poista
 5. Sama ahdistus täällä, että valoa vain vapaapäivinä...Mutta taistellaan! Voi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu - Sinä myös! Otetaan niistä pienistä valon hetkistä kaikki irti :)

   Poista
 6. After your beautiful days in Hawaii...I must confess that I miss your "snow" and your light....
  There are lot of little details we must keep just to survive.
  And thanks so much for your words.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ibb - I had the same thing on my mind the other day; while posting holiday pictures I started to miss the everyday photos from Finland! :) I'm happy to be back, and I'm glad every time you leave a message, too. :)

   Poista

Take your time.